Teckna efter modell /kroki

När jag gick på konstskola var modell studier en viktig del av undervisningen. Nästan varje morgon i två år arbetade jag efter modell. Några år efter det hände det ibland att jag tecknade modell eller kroki som det också kallas. Däremot kallas aldrig måleri efter modell för kroki för kroki är enbart teckning. Nu har jag haft ett långt uppehåll då jag inte tecknat modell alls. Nu i vår delade jag och min man på avgiften för en kroki kurs. Tanken var att vi skulle gå varannan gång. Vi han teckna några gånger, men tyvärr blev det inställt på grund av Coronakrisen. Förståeligt eftersom många av deltagarna var lite äldre.

Tanken är ändå att vi ska ta upp det när krisen är över och krokin förhoppningsvis kan återupptas. Jag ser kroki mycket som en övning då man tränar på proportioner och att öva på att teckna som det ser ut. Här är två av teckningar som jag hann göra. Jag gillar att arbeta med kol när jag tecknar modell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *