Dagsläget

Jag har haft ett givande år på Helliden har tränat på att ansöka till olika kurser och stipendier. Har också jobbat i ateljén. Jag har nyligen avslutat två utställningar.

Jag kom in på en sommarkurs i Umeå på mina arbetsprover och personligt brev. Tyvärr funkade det inte rent praktiskt, men det är ändå en boost för själförtroendet att se att jag utvecklas och att jag fick högre poäng på meritvärdet som beserades på mitt personliga brev och mina arbetsprover.

Ska bli bättre på att uppdatera eventuellt vill jag också lägga upp mer material på engelska. På Instagram lägger jag upp nytt regelbundet.

Planerna för sommaren

Det är några veckor kvar till sommaren. Jag har läst in tre kurser i konstvetenskap på  D-nivå. Det har varit väldigt givande och intressant. Den här sortens studier känns givande eftersom det finns goda möjligheter att reflektera över egna tankar och idéer kring konst och konstvetenskap. De sista dagarna när barnen är i skolan försöker jag marknadsföra det jag gjort i år. Lägger ut nytt på konst.se

https://www.konst.se/saraberlekom

Eftersom skoldagarna är korta så hinner jag nog inte göra så mycket i ateljén tyvärr men räknar med att något blir gjort och att det blir en del i akvarellskissboken.

Sommaren är inte helt planerad ännu, men barnen och jag kommer och till Göteborg en sväng båda barnen ska gå på konstkollo respektive kulturkollo cirkus. Förmodligen kommer vi också att resa något men vart det blir är inte bestämt ännu.

 

 

Vårbilder

Jag insprireras mycket av årstiderna och det jag ser omkring mig just nu. Det gäller alla årstider.

Just nu ser jag blommande träd och solnedgångar. Längtar så mycket efter att kursen ska börja i höst jag tror det kommer leda till många nya kontakter och utveckling. Men just nu känns allt lite stillastående som att jag väntar på förändringar som ska komma. Jag har lagt ut nya bilder på konst.se också.

 

Början på det här året

Det känns som året haft en bra början. Jag förbereder för utställningen jag ska ha på Kumlas bibliotek den 12-28/2. Det känns både kul och lite pirrigt. Jag ska också hålla i workshops för barn och tonåringar under sportlovet.

Nu håller jag på att planerar inramning och har beställt visitkort.

Under de sista månaderna läste jag in en 7,5 hp kurs i Konstvetenskap på D-nivå. Kursen heter Det konst- och bildvetenskapliga fältet. Känner att de två kurserna jag gått på Linnèuniveristet har gått väldigt bra. Nu känner jag mig nästan lite sugen på att forsätta där på D-nivå och försöka plocka ihop en master. Specialisera mig på Konstpedagogik. Vid sidan om eget skapande.

Jag inser verkligen hur mycket enklare det här ämnet är för mig. Det går så lätt att göra kopplingar och dra slutsatser.